Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія - http://goradm.cg.gov.ua/old
back

Нарада з питань впровадження стандартів НАССР

30 липня 2019

Сьогодні, 30 липня у райдержадміністрації за участю начальника Городнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Людмили Кравець відбулась нарада з операторами ринку та власниками закладів громадського харчування стосовно інформування зацікавлених осіб щодо державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти та запровадження системи НАССР. У заході взяла участь заступник голови райдержадміністрації  Тетяна Захарченко.

На нараді були висвітлені питання, які стосувалися:

– вимог до суб’єктів підприємницької діяльності, що займаються виробництвом, зберіганням, транспортуванням та реалізацією харчових продуктів щодо впровадження системи НАССР;

 – правил впровадження системи НАССР на підприємствах;

 – стандартизація – основа НАССР.

Крім цього, звернуто увагу операторів ринку на вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме що з 20 серпня цього року всі малі потужності повинні запровадити та використовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Надані роз’яснення відповідно вимог наказу Мін АПК від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

Повідомлено операторів ринку, що відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» є відповідальність за невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках у вигляді штрафу  на юридичних осіб – у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, а  на фізичних осіб-підприємців – у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

 

За інформацією районного

управління Держпродспоживслужби