Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія - http://goradm.cg.gov.ua/old

10 вересня 2018

Городнянське районне управління Держпродспоживслужби

15100, м. Городня , вул. 1 Травня, буд. 48 г

Е -  mailgorodnya@vetmed.gov.ua

Начальник управління - Кравець Людмила Миколаївна 

тел. (04645) 2-19-48

Офіційний веб-сайт

17.10.2019

Фальсифікація рибних консервів ТМ «АКВАМАРИН»

Городнянське районне управління Держпродспоживслужби інформує суб’єктів господарювання,  які здійснюють реалізацію або обіг  харчових продуктів стосовно фальсифікації рибних консервів ТМ «Аквамарин» та про наявність на ринках України підробленої продукції (рибні консерви торгової марки «Аквамарин» ТОВ «Інтерфлот», виробництва ТОВ «Інтерфлот», виробництва ТОВ «Альфа-Етекс» (код виробника В05), а саме:

- «Сайра тихоокеанська натуральна», 230 гр., (з ключем) дата виробництва 18.01.2019,18.02.2019;

- «Товстолобик обсмажений в томатному соусі», 230 гр., дата виробництва 11.03.2019.

При візуальному порівнянні штампу дати виробництва та коду виробника на верхній поверхні пакування консервної продукції та іншої продукції даної торгової марки, яка виготовлялась відповідно до діючого договору, наявна відмінність у розмірі шрифту та його кольорі.

Просимо бути уважними при постачанні даної продукції на прилавки своїх магазинів.

16.10.2019

10.09.2019

Нарада з питань впровадження стандартів НАССР

30 липня 2019

Сьогодні, 30 липня у райдержадміністрації за участю начальника Городнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Людмили Кравець відбулась нарада з операторами ринку та власниками закладів громадського харчування стосовно інформування зацікавлених осіб щодо державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти та запровадження системи НАССР. У заході взяла участь заступник голови райдержадміністрації  Тетяна Захарченко.

На нараді були висвітлені питання, які стосувалися:

– вимог до суб’єктів підприємницької діяльності, що займаються виробництвом, зберіганням, транспортуванням та реалізацією харчових продуктів щодо впровадження системи НАССР;

 – правил впровадження системи НАССР на підприємствах;

 – стандартизація – основа НАССР.

Крім цього, звернуто увагу операторів ринку на вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме що з 20 серпня цього року всі малі потужності повинні запровадити та використовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Надані роз’яснення відповідно вимог наказу Мін АПК від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

Повідомлено операторів ринку, що відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» є відповідальність за невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках у вигляді штрафу  на юридичних осіб – у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, а  на фізичних осіб-підприємців – у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

 

За інформацією районного

управління Держпродспоживслужби

21.06.2019 

Пам’ятка для населення щодо профілакти ботулізму

Як уникнути отруєння бджіл

19 квітня 2019

Городнянське районне управління Держпродспоживслужби доводить до відома громадськості правила взаємодії всіх зацікавлених сторін: як зібрати смачний мед, хороший урожай та попередити отруєння бджіл.

Правила для аграрія

  1. Не пізніше ніж за 3 доби до початку обробки полів повідомити органи місцевого самоврядування (районні чи селищні ради) та особисто через ЗМІ або смс-повідомлення попередьте пасічників: Коли? Що? Чим оброблятимете поле? 
  2. Розмістіть оголошення у людних місцях в ближніх населених пунктах, вказавши компанію, культуру, яка оброблятимуться, назву препарату, час ізоляції бджіл та контакту особу.
  3. Не допускайте обробки квітучих медоносів, пилконосів під час масового льоту бджіл.
  4. Роботи с пестицидами проводьте в ранні ранкові, або вечірні години, при мінімальних висхідних повітряних потоках.

Правила для бджоляра

  1. Зареєструйте пасіку за місцем проживання, аби агро-виробники знали про існування саме вашої пасіки.
  2. Ізолюйте бджіл у вуликах, або вивезіть пасіку у безпечне місце на термін, передбачений обмеженнями, при застосуванні конкретних пестицидів.
  3. Вивезіть пасіку на період до 5-ти днів, не менше ніж на 5 км. від зони обробки полів авіаційним методом, при наземній обробці пестицидами – на відстань від 3-х до 5-ти км.
  4. Повідомте власника або користувача земельної ділянки, якщо плануєте перевозити пасіку до медоносних угідь.

Дотримання цих простих правил дозволить уникнути непорозумінь та примножить Ваші заробітки. Аграрне виробництво та бджільництво- залежні один від одного. Бджоли дають не лише мед та пилок, але і збільшують врожайність с/х культур на 30-40%, запилюючи їх. Пасічники матимуть кращий медозбір, якщо поля захищені від шкідників.

За інформацією районного управління

Держпродспоживслужби

 

Підготовка до оздоровлення та відпочинку 

18 квітня 2019 року в Городнянській районній державній адміністрації відбулась нарада з питань підготовки до оздоровлення та відпочинку школярів. В нараді прийняли участь голова комісії з перевірки стану готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та її члени.

В ході наради були розглянуті питання щодо вимог санітарного законодавства при організації оздоровлення та відпочинку дітей, особливу увагу спрямовано на створення безпечних та нешкідливих умов оздоровлення та відпочинку: підготовку водопровідних та каналізаційних систем, організацію якісного та безпечного харчування, медичного забезпечення та здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Основну увагу приділено порушенням режимних моментів на харчоблоках шкіл і наслідки недотримання дезінфекційного режиму та правил особистої гігієни працівників їдалень.  

Присутнім надано інформаційні матеріали, рекомендації та пам’ятки щодо організації роботи пришкільного табору.

 

Захворюваність гострими кишковими інфекціями збільшилась на 13,2 %

Городнянське районне управління Головного управління Держпродспоживлужби в Чернігівській області інформує, що за 7 місяців 2018  року в Городнянському районі зареєстровано 4771 випадок інфекційних захворювань, що на 15,2% вище за аналогічний період минулого 2017 року (4206 випадків).

Захворюваність гострими кишковими інфекціями збільшилась на 13,2%.

Зареєстровано 2 випадки сальмонельозу (дитина 4 років та дорослий); 1 – випадок носійства дезинтерії Флекснера серед дорослих; 50 випадків гастроентероколітів, з них з невстановленим збудником – 17, з встановленим збудником - 33 випадки (виділена умовно патогенна мікрофлора: псевдо монада – 17, рота вірус 7, цитробактер – 1, клебсієла – 4, протей – 1, гафнія – 2, єрвінія – 1).

Всановлено, що факторами, які могли сприяти захворюванням на ГКі у 9 випадках є мясні продукти, у 14 – овочі, фрукти, салати домашнього приготування, у інших випадках недотримання правил особистої гігієни та належних санітарно-побутових умов життя.

Випадки поодинокі, не пов’язані із виробництвом та обігом харчових продуктів.

За інформацією відділу державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства районного управління ГУ Держпродспоживслужби